Talentenestafette: aan wie geef jij het stokje door?

In een team of organisatie zijn voor opeenvolgende fasen in een ontwikkelingsproces verschillende talenten nodig. Om de verschillende talenten in je team inzichtelijk te maken maakt Greve & ’t Hart sinds kort gebruik van de ‘AEM* Cube’.
Uitgangspunt van deze methodiek is dat iedereen talent heeft om bij te dragen aan een deel van de ontwikkeling, maar dat niemand aan alles kan en hoeft bij te dragen.
Dit model gaat uit van iemands drijfveren en energiebronnen. Het is bij uitstek een positieve en duurzame benadering van talent en ontwikkeling en laat zien hoe mensen bijdragen aan de strategische doelen van een team of organisatie.

* AEM staat voor Attachment, Exploratie en Maturiteit, drie aspecten van de persoonlijkheid die samen de unieke performance van individuen in een team aangeven

Optimaal talenten binnen je team benutten

Mensen met ideeën zijn minder sterk geneigd iets af te maken, terwijl afmakers meestal niet met veel nieuwe ideeën komen. Dus moet iemand met een goed idee dat een keer uit handen geven. Als dat niet gebeurt, groeit een idee nooit uit tot iets concreets.

talentenestafetteDegene die het stokje overneemt probeert het idee uit en geeft het dan op zijn beurt weer door aan de volgende: de uitvoerder. Het stokje wordt als in een estafette doorgegeven. Als een deelnemer (of een talent in het proces) aan de estafette ontbreekt, komt het stokje niet over de finish en wordt het resultaat (succes) niet of minder optimaal bereikt.
Dit is de logica van talent en zo is groei een estafette van talent. Als ieders talent optimaal wordt benut, werkt dit in ieders voordeel: een win-win situatie!

Weet jij van jouw team in welke ontwikkelingsfase jullie (management)team is? Wie geeft aan wie het stokje door en wie biedt in welke fase de beste bijdrage biedt vanuit zijn of haar specifieke talenten?

Meer lezen

Lees hier de ervaring met Greve & 't Hart van Wouter de Graaf, Managing Partner bij Count & Cooper.