Experimenteren met nieuw gedrag

Nieuwsberichten

Samenwerken? Aandacht voor Boven én Onder tafel!

In een leiderschapsprogramma heeft een groep een vraagstuk gekregen dat ze samen op moeten lossen. De voorstellen vliegen over tafel. Er is veel energie en haast. Dit moet op te lossen zijn. En dan…
> Lees verder

Online training Ontdek je Talent!
 

Teamsucces met het teamwiel

Onze online training ‘Ontdek je Talent’ staat al een tijdje op StudyTube.nl. Nu al bijna gedaan door 700 medewerkers van verschillende bedrijven. En wat een leuke reacties krijgen we op de training!
> Lees verder

“Ik ben rood, ik moet echt wat groener worden”

Het lijkt de laatste tijd een hype om bij het invullen van een teamtraining te kiezen voor een kleurentest. Leuk natuurlijk, maar de vraag is of een kleurentest past bij de echte vraag van het team.
> Lees verder

Geef u mij wel een 9 of 10?
 

Steeds vaker wordt er na een aankoop gevraagd om een beoordeling. Een mede­werker die mij laatst goed hielp vroeg met klem om haar wel een 9 of een 10 te geven. Anders wordt haar prestatie als onvoldoende beoordeeld.
> Lees verder

Beoordelingsgesprekken zijn uit, wat werkt dan wel?

Ken jij iémand die het leuk vindt om beoordelingsgesprekken te voeren? Ik ben er nog nooit één tegen gekomen. Gelukkig komt het einde van het Performance-tijdperk in zicht. Maar, wat werkt dan wel?
> Lees verder

We have a dream: waardengedreven leiderschap

Wat maakt het leiderschap van de wereldverbeteraars Ghandi, King en Mandela zo bijzonder? Drie aspecten spreken ons het meest aan…
> Lees verder

Zelfsturende teams werken niet

Veel organisaties zijn in de ban van ‘zelfsturende teams’. Mooie termen als ‘holacracy’, ‘the reïnvented organisation’ en ‘verantwoordelijkheden laag in de organisatie’ beloven veel op te leveren voor bedrijven. Zonder managers lijkt alles ineens veel beter: je bespaart niet alleen veel kosten, je stimuleert ook de samenwerking en de talenten van je medewerkers.
> Lees verder

Organiseer een uitkomst in plaats van een bijeenkomst!

Wie herkent 't niet in zijn werk: na een vergadering heb je minder energie dan ervoor… Veel goede ideeën maar geen tastbare opbrengst. Je voelt je niet echt gehoord, enkele deelnemers voeren de boventoon, veel stappenplannen, veel mailverkeer over het project en echt wezenlijk verandert er niet veel…
> Lees verder

Het startpunt van een bevlogen medewerker… ben jij!

Je komt ze vast weleens tegen: mensen die op zo’n enthousiaste manier aan de slag zijn dat het je meteen opvalt: zij hebben écht plezier in hun werk. Daar zit passie in. Dat merk je en misschien denk je soms: ik wou dat mijn medewerkers dat ook hadden.
> Lees verder

Wat is talent? Lees het in de special van MijnZakengids.nl

Teamsucces met het teamwiel

Wat betekent talent voor jou? Worden talenten van medewerkers in jouw organisatie optimaal gebruikt? Als talenten goed worden benut, dan zie je dat een medewerker met veel plezier werkt, gemotiveerder is én meer succes in het werk heeft!
> Lees verder

Opleiding Teamcoaching Essenties

Teamsucces met het teamwiel

Greve & ’t Hart geeft samen met Teamchange de 5 daagse opleiding Teamcoaching essenties. “Je leert alle basisprincipes van professioneel teambegeleiden”
> Lees verder

Hoe loods je 45-plussers door de midlife van hun carrière?

Hoe loods je 45-plussers door de midlife van hun carrière?

Vraag je je ook weleens af hoe het komt dat de ene 45-plusser nog vol enthousiasme aan het werk is en de andere uitgeblust lijkt en al uitkijkt naar het pensioen?
> Lees verder

Leidinggeven aan ouderen werknemers

Leidinggeven aan ouderen werknemers

Hoe breng je de drijfveren van oudere werknemers in kaart en benut je optimaal de verschillende talenten die zij hebben.
> Lees verder

Waarom teams niet zonder manager kunnen

Waarom teams niet zonder manager kunnen.

Zonder managers lijkt alles ineens veel beter, maar is dat wel zo?
> Lees verder

Talentenestafette: aan wie geef jij het stokje door?

Talentenestafette: aan wie in jouw team geef jij het stokje door?

Groei is een estafette van talent. Als ieders talent optimaal wordt benut, werkt dit in ieders voordeel: een win-win situatie!
> Lees verder

Wat is jouw bijdrage aan de doelen van je team?

Welk teamprofiel is op jouw van toepassing?

In welke uitspraak herken je jezelf het meest?
> Lees verder

In wat voor team werk jij?

In wat voor team werk jij?

Hoe scoort je team op deze checklist met zes factoren voor succesvol samenwerken? Ben je het eens of oneens met de beschreven situaties?
> Lees verder

NIEUW: Training Waarderend Leiderschap

Nieuw! Training waarderend leiderschap

Hoe geef je jouw leiderschap vorm vanuit jouw unieke talenten en passie? Hoe breng jij op jouw eigen wijze en op een inspirerende manier het beste bij jezelf èn bij je mensen naar boven?
> Lees verder

7 vragen voor meer bevlogenheid

7 vragen voor meer bevlogenheid

Wil je aan de slag met waarderend leiderschap? Volg dan de volgende 7 vragen voor meer inspiratie uit Passie als verdienmodel
> Lees verder