Informeel beïnvloeden

Vanuit je persoonlijke kracht

Wil je makkelijker draagvlak krijgen voor jouw ideeën, plannen en adviezen? De training Informeel Beïnvloeden geeft je inzicht in jouw persoonlijke stijl en leert je om effectiever anderen te beïnvloeden.

Voor wie

Je bent adviseur, projectleider, jurist, accountant of fiscalist en je bent goed in je vak. Toch lukt het je niet altijd om het juiste effect te bereiken bij het overbrengen van jouw boodschap. Ook al ben je geen formeel leidinggevende, je wilt wel informeel invloed kunnen uitoefenen.

Resultaat

Je krijgt meer inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen en je weet hoe je jezelf nog beter kunt inzetten om anderen te beïnvloeden. Het resultaat van de training is dat je op basis van dit inzicht authentiek en effectief sturing kunt geven aan je eigen rol in de relatie met zowel klanten als collega’s. Zodat je meer energie, plezier en resultaat haalt uit je werk.

Opbouw

In drie keer één dag training en drie persoonlijke coachingsgesprekken krijg je dit onder de knie. Voordat het programma begint, heb je een coachingsgesprek met de personal coach die tijdens het hele programma jouw persoonlijke begeleider en vraagbaak is.
De eerste dag besteden we aandacht aan je persoonlijke eigenschappen, valkuilen en kwaliteiten in de communicatie met anderen. Dag twee gaan wij in op het effect van jouw persoonlijke kenmerken op het beïnvloeden van anderen, bijvoorbeeld klanten, collega’s en leidinggevenden. De derde dag is de ‘toepassingsmodule’, waarin de vraag centraal staat wat je met dit inzicht wilt bereiken binnen je eigen ‘circle of influence’ en je hier concreet mee aan de slag gaat.
Tussentijds of na afloop kun je gebruik maken van twee coachingsgesprekken om de zaag scherp te houden.


Programma informeel beïnvloeden

Coaching gesprek 1

Vaststellen persoonlijke doelen aan de hand van de uitkomsten van de vooraf ingevulde persoonlijkheidstest Golden Personality Type Profiler. Deze test geeft je informatie over je sterke kanten, motivatiebronnen, demotiverende factoren, communicatiestijl en je mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Op basis van de uitkomsten van deze test stel je samen met je coach je persoonlijke leerdoelen voor de training vast. Zodat je gericht aan de slag kunt.

Training dag 1, Thema: authenticiteit

Ken je persoonlijke eigenschappen, overtuigingen en kwaliteiten.

 • Persoonlijk leiderschap & persoonlijke leerwensen
 • Wat maakt jou authentiek? Waar zit jouw persoonlijke kracht en inspiratie?
 • Uitbreiding van je communicatie-repertoire
 • Hoe haal je het beste uit jezelf?

Coaching gesprek 2

Bespreken inzichten, voortgang, belemmeringen en uitdagingen

Training dag 2, Thema: verbinden en beïnvloeden

Creëer draagvlak voor jouw visie, ideeën en koers

 • Kenmerken van effectief beïnvloeden
 • Uitbreiden eigen beïnvloedingsrepertoire: aan de slag met eigen casuïstiek
 • Wat is mijn effect op anderen?
 • Hoe creëer ik draagvlak voor mijn plannen en ideeën?

Coaching gesprek 3

Bespreken inzichten, voortgang, belemmeringen en uitdagingen

Training dag 3, Thema: resultaatgerichtheid; je doelen behalen

Bereik wat je wilt vanuit inspiratie en eigen kracht

 • Wat is mijn unieke manier om op informele wijze te beïnvloeden?
 • Hoe vergroot ik mijn 'cirkel van invloed'?
 • Waar liggen mijn grenzen en mogelijkheden?
 • Aan de slag met een praktijkexperiment: beïnvloeden van je werkcontext

Investering

De kosten voor deze training met coaching bedragen € 1.595,- per persoon. De training is vrijgesteld van btw.

Aanmelden

Stuur een mail met als onderwerp de naam van de training naar info@greve-hart.nl onder vermelding van je naam, adres, organisatie en het factuuradres.

Tot slot

De training Informeel beïnvloeden is een investering in jezelf. Een investering die je veel oplevert: draagvlak bij collega’s voor jouw mening en plannen, klanten die jou en je adviezen serieus nemen en open staan voor jouw ideeën.

Wie authentiek en effectief collega’s en klanten kan beïnvloeden, haalt meer energie, plezier én resultaat uit zijn werk!